YALOVA / MERKEZ - 700.Yıl Osmangazi Ortaokulu

Faydalı Bilgiler

Ock

Zorbalık, daha güçlü bir kişi ya da bir grup kişi tarafından daha az gücü olan bir kişiye karşı yapılan ve sürekliliği olan fiziksel, psikolojik, sosyal ve sözel olarak tekrarlanan saldırıdır.

Ock

Planlama ile ilgili güzel bir öykü.

Ock

Neden Sınıra İhtiyaç Vardır?

Ock

Günümüzün hızlı yaşam temposu içinde, hayatından memnun olan kişilerin sayısı azalmakla birlikte, yaşama ilişkin şikâyet konuları da o denli artmıştır. Bazıları unutkanlıktan ve dikkatsizlikten şikâyetçi olurken, bazıları da motive olamamaktan yakınırlar. Birçok anne-baba da çocuklarının başarılı olabileceğini düşünürken, diğer yandan başarısızlıkları durumunda da "ah bir konsantre olabilse çok başarılı olacak" şeklindeki ifadelerde bulunurlar. Kısacası, günümüzde yaşam hedeflerini gerçekleştirmede başarı konusu çok önemli iken, başarıda da dikkat faktörünün önemi de yadsınamaz. Bu gerçeklikten yola çıkarak öğrencilerimizin başarılarına olumlu katkıda bulunabilmeniz için, biz de sizlerle dikkat konusunu paylaşmak istedik.

Değerli velilerimiz,

Özgüvenli çocuklar yetiştirmek hepimizin isteğidir. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü olarak bizlerin de sizlerle sıklıkla nasıl geliştirilebileceğini konuştuğumuz bir konudur. Bu sebeplerden dolayı bu konuyu ele almak istedik.